Від тортур загинув ветеран АТО, викрадений росіянами на Херсонщині

Від тортур загинув ветеран АТО, викрадений росіянами на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині від тортур російських загарбників загинув ветеран АТО з села Абрикосівка Херсонської області Назар Кагальняк.

Про це у Фейсбуці розповів професор, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко, передає Укрінформ.

“Загинув ще один мій знайомий – Назар Вікторович Кагальняк. Його смерть – це страшний військовий злочин. Назар ветеран АТО, який не приймав участі у новій фазі війни, що спровокована повномасштабним вторгненням ерефії у 2022 р. Після АТО він пережив 2 інфаркти, складну операцію на серці. Його викрали окупанти з дому в селі Абрикосівка у Херсонській області”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Білий дім розглядає можливість внесення рф до списку країн-спонсорів тероризму – Єрмак

Зазначається, що чоловіка жорстоко били та піддавали тортурам, вбивали за те, що він колись був в АТО. Хоча згідно з Женевською конвенцією ті військові, які не беруть участь у бойових діях (ветерани), не мають жодним чином переслідуватися, а тому такі дії збройних сил російської федерації є військовим злочином, зазначив учений.

Читайте також: Парламент Канади визнав злочини росії в Україні геноцидом

Понівеченого тортурами Назара окупанти привезли додому. Він декілька днів був вдома. З кожним днем йому ставало гірше. Його змушені були доставити в лікарню міста Олешки, де він згодом помер.

“Немає сумніву, що Назара вбили. Не відомо достеменно як саме – можливо через крововилив, можливо через тортури електрошокером (він мав кардиостимулятор). Вбили мирну беззбройну людину... Тепер ми маємо зробити все, щоб вбивство Назара Кагальняка стало цвяхом в труні рашизму і тих конкретних військових злочинців, які його репрезентують”, - підкреслив Мойсієнко.

Читайте також: росіяни дивуються, що попри тортури не можуть «розколоти» українців

Він також розповів, що Назар Кагальняк - батько чотирьох дітей та дід двох онуків. Останні п'ять років він сам, без дружини, доглядав дітей, частина з яких були неповнолітніми. Найменший, який закінчує 1 клас в цьому році, є дитиною з обмеженими можливостями. Принаймні двоє дітей Назара стали неповнолітніми сиротами, інформує Мойсієнко.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, ветерани АТО.На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-