На Харківщині загарбники катували та застрелили військового медика

На Харківщині загарбники катували та застрелили військового медика

Укрінформ
У с. Гусарівка Ізюмського району Харківської області військові рф катували та застрелили місцевого жителя, який брав участь в АТО як медик.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«В с. Гусарівка знайдено тіло 27-річного чоловіка, який як медичний працівник брав участь в антитерористичній операції на сході країни. На його тілі численні садна, прострілені коліна та стопа, черепно-мозкова травма та куля в грудях, що стала причиною смерті», - розповів Болвінов.

Він зазначив, що чим далі українські війська проводять визволення захоплених земель, тим більше жахіть відкриваються на їх шляху.

Крім того, багато заяв надходить про мародерство чи відкритий грабунок. «Ми маємо ще десятки заяв та свідчень мародерства та відкритих грабунків, що спричинили окупанти. Гребуть усе: від кухонних приладів до автомобілів. І це лише один населений пункт», - написав Болвінов.

Читайте також: Французькі експерти допоможуть з ідентифікацією невпізнаних у Бучі — Венедіктова

Як повідомлялося, 22 квітня після звільнення с. Гусарівки Ізюмського району від російських загарбників у підвальному приміщенні одного з будинків знайдено трупи двох людей - чоловіка та жінки. Встановлено, що російські військовослужбовці їх катували, а потім спалили тіла.

Також в Гусарівці виявили розстріляний загарбниками автомобіль із загиблою родиною – батьками та трирічною дитиною.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-