Житомирщина отримала 100 мільйонів на відновлення після бойових дій

Житомирщина отримала 100 мільйонів на відновлення після бойових дій

Укрінформ
Житомирська область отримала перші 100 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій.

Про це сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час робочої поїздки в область, передає Укрінформ із почиланням на Урядовий портал.

“З резервного фонду Державного бюджету урядом уже виділені перші 100 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій у Житомирській області. Зі свого боку Мінрегіон забезпечить чітку координацію виконання таких робіт”, – зазначив Чернишов.

За його словами, першочерговим завданням для керівництва області є ліквідація наслідків бойових дій і допомога людям.

“Керівництво області має зосередити свою увагу на обстеженні зруйнованих та пошкоджених будівель та споруд, на ремонті пошкоджених осель та об’єктів соціальної інфраструктури (заміна вікон, дверей, ремонт дахів). Розв’язувати житлові питання людей, які втратили свої домівки, внутрішньо переміщених осіб”, – наголосив міністр.

Читайте також: У Коростені внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено понад 200 об'єктів

Разом з головою Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком та міським головою Житомира Сергієм Сухомлином він проінспектував постраждалі від авіаударів населені пункти Малин, Коростень, обласний центр. Було предметно обговорено строки виконання робіт з ліквідації наслідків воєнних дій.

Житомирщина — регіон, який зазнав понад 90 авіаційно-бомбових ударів ворога, але не переставав приймати вимушено переміщених осіб та забезпечувати продовольством і гуманітарною допомогою постраждалі населенні пункти Київщини.

В області зруйновано або пошкоджено понад 1800 будівель та споруд, зокрема заклади освіти та охорони здоров’я, об’єкти критичної інфраструктури.

У Малині у результаті обстрілу знищено приміщення об’єднаного військового комісаріату та міст через річку Ірша. Пошкоджені приватні оселі, адмінбудівлі, будівлі 2 шкіл, центральна площа та будівля церкви.

У Коростені пошкоджено понад 200 будинків мирних мешканців. Повністю зруйновано 11 приватних осель. Пошкоджені 3 школи та 2 дитячі садки.

Житомир також зазнав авіаударів ворога та руйнувань.

Першочерговими напрямами роботи в регіоні залишаються також питання розмінування деокупованих територій, ремонт об’єктів критичної інфраструктури, відновлення газопостачання, електропостачання населених пунктів, забезпечення продовольчої безпеки області, накопичення резерву та контроль рівня цін на соціально значущі товари.

Як повідомлялося, у квітні на відбудову визволених від російських загарбників регіонів направлено перший мільярд гривень. Зокрема, 400 млн грн виділено для Київської області, по 250 млн грн - Чернігівській та Сумській областям. 100 млн грн виділено для Житомирщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-