У Луганській області залишилося лише дві лікарні, які функціонують

У Луганській області залишилося лише дві лікарні, які функціонують

Укрінформ
У Луганській області залишилося лише дві лікарні, які функціонують та продовжують рятувати життя мирного населення.

 Про це в Телеграмі поінформувала Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«На Луганщині залишилося лише дві лікарні, які функціонують та продовжують рятувати життя мирного населення. Лікарі цих закладів не залишають людей без медичної допомоги», - уточнила вона.

За даними омбудсмена, станом на 28 квітня 2022 року, у лікарнях Миколаївської області знаходяться 134 поранених, і тільки за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 10 людей, яким надається меддопомога.

Як уточнила Денісова, ООН попереджає, що система охорони здоров’я на сході України майже зруйнована, що піддає ризику життя десятків тисяч людей у населених пунктах, які перебувають в облозі російських сил.

Читайте також: На тимчасово захоплених територіях загарбники зґвалтували 400 дітей і дорослих - Денісова

На її переконання, рф порушує права жителів України на життя та меддопомогу, що гарантовані Гаазькими і Женевськими конвенціями.

«Такі дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права - статті 51 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, яка прямо забороняє напади на цивільне населення та цивільні об’єкти», - зауважила Уповноважена ВРУ з прав людини.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-