На підконтрольній території Донеччині залишилося 370 тисяч жителів

На підконтрольній території Донеччині залишилося 370 тисяч жителів

Укрінформ
На території Донецької області, підконтрольній українській владі, нині залишилося 370 тисяч жителів, що становить 22% від тієї кількості, що була до 24 лютого. 

Про це заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«На території Донецької області, підконтрольній українській владі, постійно проживало 1 млн 670 тис. людей. Якщо брати внутрішньо переміщених осіб, які так чи інакше проживали за межами області, ця цифра сягала більше 2 млн. Але саме ця цифра була до 24 лютого… Станом на зараз на всій території області, яка зараз контролюється українською владою та Збройними силами України, проживає наразі 370 тисяч людей (22%). Це, звісно, приблизно, бо перепису аж до людини ми не можемо зробити, це вкрай складно. І це без урахування міста Маріуполь, тих людей, які лишилися у місті», - поінформував Кириленко.

Читайте також: ЗСУ звільнили селище на Харківщині та відбили штурм на півдні

Він зазначив, що якщо брати по містах регіону, то, наприклад, у Краматорську до 24 лютого постійно проживали 198–200 тис осіб, а зараз у Краматорську лишились 35 тисяч осіб, які за власним бажанням не виїхали, не евакуювалися.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-