ЗСУ звільнили селище на Харківщині та відбили штурм на півдні

ЗСУ звільнили селище на Харківщині та відбили штурм на півдні

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські військові відновили контроль над населеним пунктом Кутузівка Харківської області, а також стримали наступ противника Курахівському і Південнобузькому напрямках. Крім того, ЗСУ відкинули ворога на раніше зайняті позиції біля Рубіжного.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Найбільшу активність загарбники виявляють на Слобожанському та Донецькому напрямках, ворожа авіація завдає ракетних ударів по об’єктах в Україні з території білорусі.

«Триває ворожа наступальна операція у Східній операційній зоні з метою оточення угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. Найбільша активність противника спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках», - йдеться у зведенні станом на 18.00.

Як зазначається, на Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін діяльності війьк рф не зафіксовано. Авіація противника продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах на території України з території республіки білорусь. За наявною інформацією, авіаційні підрозділи Повітряно-космічних сил рф продовжують використовувати аеродром Барановичі. Засоби протиповітряної оборони збройних сил білорусі продовжують несення чергування в посиленому режимі.

Читайте також: На Запоріжжі українські військові знищили міст, яким ворог постачав техніку з Криму

Водночас на Сіверському напрямку ознак формування російськими силами угруповання для відновлення наступу не виявлено. Загарбники проводять заходи з посилення прикриття визначених ділянок кордону. Зокрема, до прикордонної зони у напрямку Чернігівської та Сумської областей уведено додаткові підрозділи Росгвардії.

На Слобожанському напрямку, зазначає Генштаб, на території Бєлгородської області рф противник розгорнув до п’яти дивізіонів ОТРК “Іскандер-М”. Ворог продовжує здійснювати перегрупування своїх сил. За наявною інформацією, для відновлення боєздатності на територію росії виведено батальйонну тактичну групу Повітряно-десантних військ через значні втрати в особовому складі та техніці. Крім того, батальйонна тактична група зі складу підрозділів 29-ї армії Східного військового округу переміщена з території Бєлгородської області на Харківщину. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

У Генштабі поінформували, що російські підрозділи здійснили спробу наступу на позиції сил оборони України на напрямках Бражківки та Довгенького, проте успіху не мали, зазнали втрат і відійшли. Також окупанти безуспішно намагалися взяти під контроль основні об’єкти Великої Комишувахи.

Водночас силами оборони України відновлено контроль над населеним пунктом Кутузівка Харківської області.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог з метою сковування українських військ та утримання раніше зайнятих рубежів завдавав ударів по позиціях підрозділів ЗСУ із застосуванням реактивних систем залпового вогню й артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

Повідомляється, що російські війська намагалися повністю захопити Рубіжне, але успіху не мали, зазнали втрат і відступили на раніше зайняті позиції.

Крім того, на Курахівському напрямку загарбники безуспішно намагалися наступати у напрямках населених пунктів Солодке та Новомихайлівка.

Ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні українських підрозділів в районі заводу “Азовсталь”, аби не допустити їх прориву.

На напрямку Донецьк - Запоріжжя загарбники проводили наступ у напрямку населених пунктів Нескучне і Времівка, успіху не мали. Продовжують посилювати угруповання військ.

Читайте також: Лінію фронту відсунули від Кривого Рогу, але були спроби штурму – Вілкул

Кораблі флоту окупантів в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують завдавати ракетних ударів по території України, виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку.

На Південнобузькому напрямку успішно відбито спробу штурмових дій противника в районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Іванівка та Заградівка.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного російського вторгнення бойові втрати рф в Україні становлять орієнтовно 22 800 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-