Підозрюваному у «здачі» Луцького аеродрому призначили заставу в майже 2 мільйони

Підозрюваному у «здачі» Луцького аеродрому призначили заставу в майже 2 мільйони

Укрінформ
Підозрюваний у держзраді та передачі інформації про Луцький аеродром в росію може вийти під заставу в 1 984 800 грн.

Про це у Фейсбуці повідомив Луцький міськрайонний суд Волинської області, передає Укрінформ.

Зазначається, що 27 квітня 2022 року слідчим суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області Олесею Кальковою було розглянуто клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Луцьку волонтери, продаючи вербові букетики, зібрали понад 55 тисяч для військових

«За наслідками розгляду до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави. На підставі ч. 3 ст.183 КПК України визначено розмір застави – 800 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 984 800 гривень», - ідеться у повідомленні.

Як установила СБУ, підозрюваний - Ілля Сметанін. Він передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців Луцького аеродрому. Сметанін - знаний у обласному центрі скрипаль камерного оркестру Волинської обласної філармонії «Кантабіле». Протягом 24-28 лютого він надавав рф інформацію про результати обстрілів аеродрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-