Під Харковом затримали місцеву мешканку, що «зливала» ворогу дані про техніку ЗСУ

Під Харковом затримали місцеву мешканку, що «зливала» ворогу дані про техніку ЗСУ

Укрінформ
У Харківському районі затримали місцеву мешканку, яка передавала ворогу інформацію про розміщення техніки ЗСУ.

Про це в Телеграмі повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в області, передає Укрінформ.

«Попередньо встановлено, що підозрювана через свій мобільний телефон у період з 26 по 27 квітня надавала своєму братові, який перебуває на непідконтрольній території та співпрацює з рф, координати розташування військової техніки ЗСУ та інформацію щодо її переміщення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що викрили 58-річну мешканку селища Васіщеве співробітники управління карного розшуку та рай управління поліції №1.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років.

Жінку затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Для з’ясування всіх обставин події її передали співробітникам СБУ.

Читайте також: Жителя Рівного судитимуть за передачу ворогу даних про ЗСУ

Як повідомлялося, Служба безпеки України викрила чоловіка, який допомагав російським військовим обстрілювати населені пункти Луганщини – Золоте та Гірське.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Фото: Телеграм Поліції Харківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-