На Одещині сили оборони посилили захист кордону з Молдовою

На Одещині сили оборони посилили захист кордону з Молдовою

Відео
Укрінформ
Ніч на 28 квітня пройшла в Одесі без обстрілів. З огляду на серію провокацій військових рф на території самопроголошеного Придністров'я сили оборони Одеської області посилили захист державного кордону з Молдовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Сили оборони продовжують виконувати поставлені бойові завдання з охорони і оборони Одеси та області. Зокрема, посилена охорона державного кордону з боку так званого Придністров'я, де тривають російські провокації з метою створення певних осередків напруги для Одещини», - зазначив Братчук.

За його словами, ніч на четвер в регіоні пройшла без обстрілів, а 27 квітня підрозділ ППО ЗСУ збив над Одесою 13 рашистський безпілотник «Орлан-10», який збирав розвідувальні дані про військові об’єкти та об’єкти інфраструктури.

У Чорному морі рф проводить перегрупування кораблів і продовжує блокування цивільного судноплавства.

Читайте також: У Придністров'ї посилили блокпости і скасували парад 9 травня

Як повідомлялося, у спробах ескалації ситуації в самопроголошеному Придністров’ї задіяні сили, що виступають за війну і зацікавлені у дестабілізації ситуації. Президент Молдови Майя Санду заявила, що влада продовжує збирати та вивчати інформацію. Вона також заявила, що Кишинів має інформацію про вибух на тираспольському аеродромі, проте його причина наразі невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-