Біля Львова Народний дім-довгобуд переоблаштують під житло для переселенців

Біля Львова Народний дім-довгобуд переоблаштують під житло для переселенців

Фото
Укрінформ
Народний дім у Великих Грибовичах стане тимчасовим прихистком для вимушених переселенців. 

Завершити ремонтні роботи на об'єкті та перепрофілювати будівлю для тимчасового проживання людей хочуть на благодійні кошти. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Народний дім у с. Великі Грибовичі почали будувати у 2006 році. Це довгобуд, що зводився і за державні, і за обласні кошти. Він на 90% готовий, але завершити його через воєнний час ми не зможемо. Залишити простоювати такий об’єкт - не є розумним, тому після численних нарад та консультацій прийняли рішення скоригувати проєкт таким чином, щоб таки завершити ремонти в Народному домі і тимчасово поселити тут людей, які втратили свої домівки», - зазначив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

За попередніми підрахунками, тут зможуть тимчасово розмістити 100-150 переселенців. У будинку є 17 кімнат по 20 квадратних метрів, а також кілька приміщень для відпочинку, їдальні та кухні. Також без суттєвих перепланувань є змога облаштувати 8 душових та 10 санвузлів, 2 кімнати для прання та сушіння одягу.

Для облаштування потрібно 15-20 млн грн. Міська влада Львова сподівається на благодійну допомогу.

«Для міського бюджету в умовах війни ця сума є непідйомною. Єдина можливість реалізувати проєкт – це залучити благодійну допомогу, насамперед, у вигляді відповідного обладнання. Вірю, що спільними зусиллями та за підтримки львівського бізнесу і наших європейських партнерів вдасться реалізувати цей проєкт», - додав Лукашевський.

Читайте також: В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

У мерії наголошують: після перемоги у російсько-українській війні Народний дім виконуватиме свою першочергову функцію. Тут запрацюють різноманітні гуртки, художні колективи тощо.

Як повідомляв Укрінформ, за офіційними даними, Львівська область від початку повномасштабного вторгнення прихистила 330 тисяч людей. Також значна кількість вимушених переселенців поселилась у рідних чи орендує помешкання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-