Студенти Волинського національного університету виготовляють сонячні панелі для військових

Студенти Волинського національного університету виготовляють сонячні панелі для військових

Фото
Укрінформ
У Луцьку студенти ВНУ ім. Лесі Українки виготовляють сонячні панелі, які здатні заряджати до чотирьох пристроїв одночасно, і передають їх військовим.

Про це повідомила пресслужба Волинського національного університету, передає Укрінформ.

«Під час спілкування з нашими бійцями ми почули проблеми – на блокпостах і місцях угрупування нема стаціонарних джерел живлення, а можливість використовувати щоразу дизельні генератори не завжди є. Тому вирішили долучитися до розв’язання цієї проблеми. Почали проєктування та виготовлення автономних модулів зарядки поуербанків, смартфонів, планшетів та іншої техніки з використанням сонячних панелей», -розповів професор кафедри експериментальної фізики, інформаційних та освітніх технологій Олександр Мартинюк.

Йдеться про власноруч зроблені сонячні панелі, які здатні заряджати до чотирьох пристроїв одночасно. Деякі складові приладів купували, а деякі – виготовляли на своєму 3D-принтері.

Такі пристрої дозволять солдатам підзаряджати свої ґаджети впродовж усього світлового дня, адже навіть у приміщенні прилад показує високу продуктивність.

В університеті зазначають, що стартували зі створення п’яти модулів, бо саме така потреба була озвучена. Але насправді потрібно значно більше, тому далі виготовлятимуть залежно від кількості замовлень від українських бійців.

Фото Волинського національного університету 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-