ДБР проводить обшуки у будинках брата депутата-втікача Козака

ДБР проводить обшуки у будинках брата депутата-втікача Козака

Укрінформ
Державне бюро розслідувань сьогодні, 27 квітня, проводить обшуки на об’єктах нерухомості на Львівщині, що належать брату народного депутату від ОПЗЖ, утікача Тараса Козака.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердила прессекретар територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Тетяна Муравель.

«Наразі ще наші слідчі працюють, обшуки тривають, тому ні адрес, ні що шукають сказати не можу. Це близько 30 об’єктів нерухомості і будинки, і квартири, і виробничі площі, але усі розташовані у Львові, або поблизу міста. Більше інформації зможемо надати, як завершаться слідчі дії», - повідомила Муравель.

Читайте також: За сприяння «компаніям Медведчука» про підозру повідомили ще 10 митникам

За інформацією Bihus.Info, обшуки проводять в рамках кримінального провадження за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем (Ст. 364 ККУ) та порушенні правил охорони або використання надр (Ст. 240 ККУ).

Мова йде про можливий незаконний видобуток піску на двох кар'єрах у Львівські області: в с. Родатичі Городоцького району та с. Великополе Яворівського району. Видобуток, за даними слідства, веде компанія ТОВ “Керамбуд”. ЇЇ кінцевими бенефіціарами, через ТОВ “Експонент”, є рідний брат Віктора Медведчука – Сергій Медведчук (виїхав з України в січні) і рідний брат його бізнес-партнера Тараса Козака – Богдан Козак (місцезнаходження невідоме).

Обшуки проходять за адресами проживання, реєстрації та розташування нерухомого майна брата Медведчука, брата і цивільної дружина Козака, директора та бухгалтера “Керамбуда”, а також за адресами компаній ТОВ “Керамбуд”, ТзОВ «Бетонбуд» (якому, за даними слідства “Керамбуд” продає незаконно видобутий пісок), а також ТзОВ «Трансмонолітавто» та ТзОВ «Капітал Плаза».

Читайте також: Картини, яйця Фаберже та зброя: поліція провела обшуки у будинках Медведчука

Зокрема, повідомляється про обшуки в будинках в с.Сокільники під Львовом (де зареєстрований Богдан Козак) та по вул.Черемшини у Львові, який йому належить, і де мешкає його матір.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова у травні 2021 року підписала підозру у державній зраді голові ОПЗЖ Віктору Медведчуку та народному депутату від цієї партії Тарасу Козаку. Раніше РНБО на засіданні ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких - народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко та їх соратник Тарас Козак. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Президент 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-