Картини, яйця Фаберже та зброя: поліція провела обшуки у будинках Медведчука

Картини, яйця Фаберже та зброя: поліція провела обшуки у будинках Медведчука

Відео
Укрінформ
Правоохоронці продовжують заходи з арешту активів, кінцевим бенефіціаром якого є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко; під час обшуків на території Києва та Київської області виявлено картини, антикваріат, золоті статуетки та яйця Фаберже.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, передає Укрінформ.

«​Поліцейські Головного слідчого управління, Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції здійснюють досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина народного депутата Віктора Медведчука. 18 квітня провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохорнців, під час обшуків було виявлено близько 100 картин, антикварні речі, що належить родині затриманого депутата, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, та яйця Фаберже.

Офіс Генпрокурора готує клопотання про накладання арешту. Надалі арештовані активи будуть передані в управління до АРМА.

Читайте також: ДБР продовжить розслідувати дві справи Медведчука

Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури, зауважили у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації, втік з-під домашнього арешту.

Читайте також: Данілов – про обмін Медведчука: Якщо це і відбудеться, то за участі третьої сторони

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, втікача затримали.

13 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко, а 16 квітня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-