За сприяння «компаніям Медведчука» про підозру повідомили ще 10 митникам

За сприяння «компаніям Медведчука» про підозру повідомили ще 10 митникам

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ще 10 працівникам митниці через сприяння незаконному імпорту нафтопродуктів компаніями, близькими до народного депутата Віктора Медведчука.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Працівники Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще десятьом працівникам митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці. Через сприяння посадовців компаніям, підконтрольним Віктору Медведчуку, державний бюджет втратив понад 24 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Данілов розповів про роль «сірого кардинала» Медведчука в Україні

Упродовд 2017-2018 років компанія зі сфери впливу Медведчука імпортувала залізничним та автомобільним транспортом нафтопродукти - легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром.

"Під час митного оформлення службові особи митниці "не помічали" підміни та розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дозволило організаторам ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень", - зазначили в ДБР.

Читайте також: В ОП вважають, що рф хоче позбутися «перспективних» суб'єктів типу Медведчука

Працівники митного поста підозрюються у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що Медведчук, підозрюваний у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, Медведчука затримали.

Читайте також: Данілов вважає, що Медведчук в росії нікому не потрібен

Личаківський районний суд Львова обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також Личаківський райсуд арештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

16 квітня ДБР повідомило про підозру трьом працівникам митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці, через дії яких державний бюджет втратив 7,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-