Загарбники вбили понад 430 цивільних осіб на Чернігівщині - прокуратура

Загарбники вбили понад 430 цивільних осіб на Чернігівщині - прокуратура

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну на території Чернігівської області загинуло 432 цивільні особи, ще 609 людей зазнали поранень.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Саме внаслідок авіаударів по населеним пунктам та через постійні артобстріли загинула найбільша кількість людей. Також мали місце факти обстрілу автомобілів та розстрілу мирного населення", - зазначили у прокуратурі.

За цими та іншими фактами вчинення злочинів військовослужбовцями країни-агресора розпочато 928 кримінальних проваджень. Зокрема, за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) – 616 проваджень, за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – 291.

Читайте також: Уряд виділив ще 400 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури Харківщини і Чернігівщини

На початку квітня Чернігівщину визволили від російських загарбників.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-