У Запорізькій області будують нові оборонні рубежі - ОВА

У Запорізькій області будують нові оборонні рубежі - ОВА

Укрінформ
У Запорізькій області організовано роботу по створенню багаторівневої системи оборонних об’єктів. У вівторок будували нові оборонні рубежі, аби ворог не дійшов до обласного центру.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Зараз ми знаходимось далеко від Запоріжжя. Будуємо фортифікаційні позиції, щоб російські війська не просунулись ближче до Запоріжжя. Наша робота не припиняється і не припиниться найближчим часом", - говорить перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ звільнили п'ять сіл від окупантів, які тікають на рубежі Чорнобаївки

В ОВА говорять, що на початку війни першочерговим завданням було створення декількох ліній оборони. З посиленням агресії на південному напрямку виникла необхідність у ще складнішій системі захисних споруд.

"Набагато легше прийти на вже заздалегідь обладнані позиції. Зараз працюємо, щоб не допустити ворога до Запоріжжя та максимально ускладнити його просування, відбити атаки і вберегти життя людей", - говорить військовослужбовець з позивним «Шериф».

Читайте також: ЗСУ за добу відбили дев'ять атак ворога на сході України

Обласна державна адміністрація та влада Запоріжжя працюють у посиленому режимі для оперативного реагування на нові загрози. Місто задіяне на повну: як приватні, так і комунальні підприємства надають техніку, за допомогою якої риють траншеї та окопи.

Читайте також: На Запоріжжі росіяни обстрілюють захоплену ними Василівку, звинувачуючи ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ на 26 квітня, на Південнобузькому і Таврійському напрямках ворог продовжує утримувати зайняті рубежі, на окремих напрямках безуспішно намагається покращити тактичне положення. Здійснює обстріли позицій наших військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-