Третині Донеччини неможливо відновити електропостачання – ДТЕК

Третині Донеччини неможливо відновити електропостачання – ДТЕК

Укрінформ
Понад 30% споживачів у Маріуполі та інших районах Донецької області відключені від електроенергії, відновити для них постачання – неможливо.

Про це розповів генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю «Економічній правді», передає Укрінформ.

«Ви знаєте катастрофу, яка відбувається в Маріуполі та інших районах Донецької області. Сьогодні там понад 30% споживачів без електроенергії, відновити їхнє постачання неможливо. Ми багато разів намагалися відновити лінії, підстанції Маріуполя, привезти гуманітарну допомогу, але це безрезультатно», - сказав він.

За словами гендиректора ДТЕК, наступна за рівнем проблем після Донецької області – північ Київської. Він уточнив, що наразі «зелена» генерація не зруйнована, але електростанції знаходяться на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Загарбники продовжують винищувати цивільну інфраструктуру Донеччини – ОВА

«Якщо говорити про зелену генерацію, її руйнувань немає, але ці електростанції знаходяться на тимчасово окупованій території. Там немає можливості відновлювати розбиті лінії Укренерго, і тому частина вітротурбін просто не здатна видавати свою потужність», - додав він.

Як повідомлялось, станом на 26 квітня,в Україні залишаються знеструмленими близько 870 населених пунктів через активізацію бойових дій з боку російської федерації та виникнення нових пошкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-