На Луганщині знову спробують евакуювати людей із п’яти міст

На Луганщині знову спробують евакуювати людей із п’яти міст

Укрінформ
На Луганщині без «режиму тиші» у вівторок відбудеться чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Як і зазвичай, на 26 квітня визначено п’ять населених пунктів для евакуації – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське. Однак з кожним наступним разом діставатися до зони гострих бойових дій все важче», - зазначив посадовець.

Читайте також: У Рубіжному та Попасній точаться позиційні бої - ворогу не вдається їх захопити

Він нагадав, що вчора, 25 квітня, не дочекалися евакуаційного автобуса у Рубіжному – транспорт обстріляли російські загарбники. Люди хотіли врятуватися, але ворог вважав інакше.

«Ми щодня намагаємося доїхати до кожного місця зборів, як і сьогодні. Розумію, що важко евакуюватись тим, хто ще ніколи не був за межами Луганщини. Таких людей тисячі, у тому числі й в містах. Але виїжджайте, в інших регіонах України є життя, життя в безпеці. Автобуси вже в дорозі», - заявив Гайдай та підкреслив, що евакуація безкоштовна.

Читайте також: Обстріл Луганщини: найбільше постраждали Попасна, Лисичанськ та Гірське

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-