На Луганщині здійснять чергову спробу евакуації людей із п’яти міст – глава ОВА

На Луганщині здійснять чергову спробу евакуації людей із п’яти міст – глава ОВА

Укрінформ
На Луганщині без «режиму тиші» у понеділок відбудеться чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«25 квітня буде чергова спроба евакуації населення Луганщини з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного», - зазначив посадовець.

За його словами, місця зборів у цих п’ятьох містах області незмінні, евакуація повністю безкоштовна.

«Ви знаєте, яка важка обстановка в Попасній та Рубіжному, під щільним та майже безперервним обстрілом всі населені пункти Гірської громади. У більшості людей там не зашилося даху над головою – домівки зруйновані росією. Кожного разу евакуація звідти – подія, сповнена героїзму окремих людей. Але допоки ми не врятуємо всіх, в кого є таке бажання, не зупинимося», - заявив глава ОВА.

Він додав, що у безпечних регіонах усім евакуйованим нададуть житло та всебічну допомогу. «Там багато земляків. Всі вони рано чи пізно гуртуються. Як-от, наприклад, на Великдень у Дніпрі. Виїжджайте. На вас чекають!» - закликав керівник ОВА.

Читайте також: На Луганщині росіяни зруйнували сім будинків та втретє влучили в нафтопереробний завод

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-