У Харкові тероборонівець керує БМП однією ногою та милицею

У Харкові тероборонівець керує БМП однією ногою та милицею

Укрінформ
Харківський тероборонівець Леонід із псевдо «Кузнечик» керує БМП однією ногою та милицею, другу кінцівку захисник втратив на початку 2015 року в боях за шахту «Бутівка».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform

«Після повномасштабного вторгнення росії ветеран АТО «штурмував» місцеві ТЦК та СП з вимогою призвати його. Для впертого воїна зробили виняток — на даний час «Кузнечик» активно бере участь в обороні Харківського регіону, виконуючи бойові завдання у складі одного з батальйонів ТрО та планує боротися з окупантами до перемоги, а вона — за Україною, впевнений Леонід», - йдеться в репортажі.

Зазначається, що впертості українського захисника можна позаздрити. В 2015-му реабілітація «Кузнечика» тривала 40 днів, а вже на 41-й він здійснив першу поїздку на БМП в новому амплуа — керуючи бойовою машиною за допомогою однієї ноги та милиці.

Ветеран АТО згадує, розмірковувати, як керувати машиною, почав ще на лікарняному ліжку.

Читайте також: ЗСУ оприлюднили колекцію Великодніх листівок, починаючи від часів УНР

«Милиця стала моєю правою ногою, якою я витискаю педаль газу. Тепер із впевненістю можу сказати, що однієї ноги достатньо, аби впоратися з будь-якою броньованою технікою — і БМП, і танк, і МТЛБ», - говорить Валерій.

Наразі він служить на посаді водія.

«Виконую різні завдання — від евакуації поранених воїнів до перегону ворожої техніки. Якось місцеві трактористи повідомили, що в них у районі стоїть «Гвоздика» та БРМ окупантів, яку ті були змушені покинути через брак пального. Ми взяли із собою мастило, пальне, я швиденько розібрався, як ними керувати, хоча до цього не стикався з такою технікою. Тепер вони служать на користь ЗСУ», - розповідає боєць ТрО.

У березні 2014 року Леонід потрапив у першу хвилю мобілізації, отримав направлення до окремої механізованої бригади «Холодний Яр» на посаду водія. Разом із побратимами брав участь в бойових діях в Авдіївці, шахті «Бутівка», де 1 лютого 2015 року й отримав поранення. Леоніда наздогнала ворожа снайперська куля. Поранення прийшлося у верхню частину стегна, було пошкоджено велику кровоносну судину.

Читайте також: Священник ПЦУ з Херсона розповів про тортури, яких зазнав у полоні загарбників

«Надати першу допомогу собі я був не в змозі — мабуть, знепритомнів. Коли побратими доставили мене до лікувального закладу, крововтрата була така, що кілька разів зупинялося серце. Це диво, що лікарі врятували мені життя!» — пригадує «Кузнечик».

Через наслідки поранення ногу довелося ампутувати по верхню третину стегна.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Фото з сайту: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-