Мешканці Харківщини відмовляються від «допомоги» ворога й розгортають волонтерський рух

Мешканці Харківщини відмовляються від «допомоги» ворога й розгортають волонтерський рух

Укрінформ
На тимчасово захоплених російською федерацією територіях Харківської області місцеві жителі відмовляються від «допомоги» загарбників і розгортають волонтерський рух.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

«На окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що у Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Вони самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської «допомоги».

Читайте також: На Харківщині загарбники вчергове обстрілюють Золочівщину, є загибла

Водночас у Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставку технічної води для людей поважного віку. 

«При цьому окупанти висловлюють здивування активністю та самоорганізацією українців у тимчасово окупованих районах Харківської області. За їхніми словами, «в росії все було б по іншому. Ніхто б не займався волонтерством», - уточнили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня Збройні сили України знищили передовий пункт управління 49 загальновійськової армії російських військ, ліквідовано двох ворожих генералів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-