Жителі Херсонщини можуть евакуюватися до Кривого Рогу – начальник ОВА

Жителі Херсонщини можуть евакуюватися до Кривого Рогу – начальник ОВА

Укрінформ
Жителі тимчасово захоплених населених пунктів Херсонщини можуть евакуюватися до Кривого Рогу – адміністрація допоможе їм дістатися міста.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Ворог почав випускати самоходом жителів окупованої частини Херсонської області з боку Високопілля та Давидова Брода. З боку Давидова Брода йде переважно транспорт. Тих людей, які йдуть пішки з того боку, ми веземо до Кривого Рогу і допомагаємо їм. Тих, хто йде з боку Високопілля, ми із Зеленодольська вивозимо автомобілями "швидкої допомоги", кому це необхідно, та комунальними автобусами", – йдеться у повідомленні.

За словами Вілкула, сьогодні, 24 квітня, у Зеленодольську з восьмої ранку стоятимуть машини "швидкої" з лікарями для надання медичної допомоги тим, кому вона необхідна. Встановлено великий намет рятувальників для обігріву людей та харчування.

Також звідти вирушатимуть великі комунальні автобуси на Кривий Ріг, бо багато хто виходить пішки з дітьми. Автобуси їхатимуть до "Народного дому", де організовано Центр роботи з біженцями на вулиці Криворіжсталі, 52. Там людям будуть видавати продукти та засоби гігієни. У "Народному домі" організовано медпункт, Кімната матері та дитини, кабінет психолога.

Для тих, хто планує переночувати у Кривому Розі та поїхати далі, організують нічліг. Для тих, хто планує залишитися довше, підготовлено розселення у школах, садках, терцентрах, гуртожитках. Також є варіанти розселитися у квартирах криворіжців, яким держава за це компенсує витрати за комуналку.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зірвали евакуацію та вивезли людей в окупований Докучаєвськ

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня з Херсонщини до Кривого Рогу вдалося евакуювати 610 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-