Із Луганщини, попри обстріли агресора, в суботу евакуювали 114 людей

Із Луганщини, попри обстріли агресора, в суботу евакуювали 114 людей

Укрінформ
З території Луганської області, попри ворожі обстріли, в суботу евакуювали 114 мирних мешканців. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Наша евакуація безкоштовна - лише прийдіть до місць зборів, або дайте про себе знати - як ще 32 лисичанина та 52 попаснянина, які виїхали сьогодні разом із 30 сєвєродончанами», - повідомив очільник області.

Він зазначив, що з Луганщини нещодавно евакуювали понад тисячу людей на день, зараз - по 100-200 осіб. «Але скільки б не було - ми рятуватимемо їм життя. Багато хто ще залишався через те, що свого часу натрапляв на недоброчесного перевізника, який пропонував свої послуги за баснословні кошти, яких в людей немає», - заявив Гайдай.

Він додав, що з Попасної, зокрема, вдалося вивезти людину з інвалідністю, у якої ампутована нога, а також одного пораненого уламком снаряду.

Читайте також: «Призов» під дулом автомата: як уникнути мобілізації на окупованих територіях

Гуманітарну допомогу доправлено до населених пунктів Попаснянської громади - Комишувахи, Миколаївки, Врубівки, констатував керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні, станом на 19 квітня, залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Із Луганщини без гуманітарних коридорів і без «режиму тиші» 22 квітня вдалося евакуювати понад 70 мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-