На Київщині знайшли вбитим волонтера з Бучі Дениса Бутенка

На Київщині знайшли вбитим волонтера з Бучі Дениса Бутенка

Фото
Укрінформ
У лісі на Київщині знайшли вбитим активіста і волонтера із Бучі Дениса Бутенка, який не виходив на зв’язок із березня.

Про це виданню ZMINA повідомили монітори правозахисної організації World Organisation Against Torture (ОМСТ) з посиланням на дружину загиблого Вероніку, передає Укрінформ.

За цими даними, 18 квітня 2022 року слідчий поінформував родину Дениса Бутенка, що його тіло з п’ятьма вогнепальними ранами було знайдено у лісосмузі між Ворзелем та Бучею Київської області.

Читайте також: Оглянули майже 270 тіл загиблих: в Ірпені завершили документувати воєнні злочини рф

Дружина Дениса Бутенка Вероніка, яка живе в іншому місті, зазначила, що востаннє розмовляла з ним по телефону 5 березня 2022 року, після цього в містечку не було мобільного зв’язку, і вона не могла з ним зв’язатися. За її інформацією, 9 або 10 березня Денис Бутенко пішов з дому і не повернувся.

фото надане ОМСТ

Денис Бутенко мешкав зі своєю матір’ю, яка має інвалідність. Після захоплення Бучі російськими військами чоловік займався доставкою їжі цивільним у Бучі разом з іншими волонтерами, а також був донором крові для жертв воєнних дій.

Читайте також: Представники ООН задокументували десятки страт цивільних у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 квітня Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 345 випадків загибелі та 2 919 випадків поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область на початку квітня були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-