Очільник Львівщини заперечує розкрадання американської гуманітарки

Очільник Львівщини заперечує розкрадання американської гуманітарки

Укрінформ
Начальник Львівської ОВА Максим Козицький заперечив інформацію про розкрадання гуманітарної допомоги від ГО «Союз українок» зі США.

Про це Козицький написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сюжет луцької ТРК «Аверс» та його поширення львівським виданням «Четверта студія» містять твердження, що я як начальник Львівської ОВА можу бути причетним до розкрадання гуманітарної допомоги від представників Української діаспори у США. Щодо вищевказаних медійних публікацій офіційно заявляю: зараз війна і моя позиція, як і позиція Президента, вимагає гостроти та чіткості. Інформація, яку поширили згадані медіа, має всі ознаки фейкової атаки на керівництво адміністрації області», - зазначив Козицький.

Читайте також: Футбольний клуб «Бенфіка» надіслав гуманітарну допомогу Україні

За його словами, висновок журналісти роблять на підставі приватного коментаря представниці громадської організації «Союз українок» Зоряни Боднар у соціальних мережах без наведення будь-яких фактів, результатів розслідування чи з'ясування обставин.

Козицький додав, що подані в ЗМІ «факти» легко перевірити на неправдивість, оскільки Львівська ОВА за весь воєнний період не отримувала жодних гуманітарних вантажів ні від ГО «Союз Українок», ні від інших юридичних чи фізичних осіб зі США.

«Інформація походить від певних політичних кіл, які вже раніше завдавали очевидної шкоди Львову і Львівщині. Окрім намагання нанести репутаційні збитки чинній адміністрації, звинувачення мене та посадовців ЛОВА у прямих маніпуляціях гуманітарною допомогою можуть мати і далекосяжні наслідки підривного характеру. Це буде з’ясовано найближчим часом. Усьому світові зрозуміло, що Львівщина є одним із найважливіших регіонів тилового забезпечення України. Дискредитація цієї ролі нашої області може мати стратегічне значення для ворога», - додав Козицький.

Читайте також: Індія відмовилася приймати японський літак для доставки допомоги біженцям з України – ЗМІ

Наразі публікації про звинувачення очільника Львівської ОВА в розкраданні гуманітарної допомоги із США, зазначені вище ЗМІ видалили із своїх ресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині працює Логістичний хаб, де комплектують гуманітарну допомогу, що надходить від іноземних партнерів та небайдужих громадян країн світу. Працює штаб у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями, збирає потреби на рівні області, щоденно готує їхній перелік з урахуванням пріоритетів, визначених областю.

Читайте також: У Вінниці товариство сліпих шитиме розвантажувальні жилети для військових

Регіональний департамент Офісу Президента із взаємодії з військово-цивільними адміністраціями забезпечує розв'язання питань, які виникають на території 24 областей та м. Києва, зокрема з безпеки, постачання харчування та медикаментів.

Працює спеціальний канал взаємодії між ТРО, ЗСУ, Нацполіцією для надання екстреної та оперативної допомоги в регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-