На Київщині вже розчистили 300 кілометрів доріг і відновили сім переправ

На Київщині вже розчистили 300 кілометрів доріг і відновили сім переправ

Укрінформ
У Київській області вже розчищено більше 300 км доріг та вулиць, поновлено рух на семи переправах, відновлюється газо- та електропостачання й мобільний зв’язок.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом вдалося розчистити понад 300 км доріг та вулиць Київщини. У Київській області відновлено рух на семи переправах. Продовжуються роботи з облаштування восьми переправ біля зруйнованих мостів», - сказав Тимошенко.

За його даними, в Ірпені очищено 113 км доріг та вулиць, у Бучі — понад 30 км , у Бородянці – 20 км, у Ворзелі – 8 км, у Гостомелі – 4 км.

Представник ОП підкреслив, що передмістя Києва ретельно прибирають 380 працівників та сто тридцять одиниць техніки.

Водночас він проінформував, що дорожники планують протягом місяця відновити переправу на трасі в Житомирській області.

«Через російсько-українську війну на трасі М-21 було знищено міст через ріку. Громадянам доводиться робити майже тридцяти кілометровий «гак». Тимчасова переправа матиме дві смуги руху, щоб забезпечити рух транспорту в обидва боки», - пояснив Тимошенко.

Читайте також: У восьми областях України звільнені від окупації 919 населених пунктів

Він також зауважив, що протягом минулої доби під’єднали світло 29 населеним пунктам, а 91-му населеному пункту Київщини відновили газопостачання.

Заступник керівника ОП нагадав, що внаслідок ракетного удару по Броварах було знеструмлено сімдесят два відсотки міста, і додав, що послуги з електро- та водопостачання були відновлені у повному обсязі.

За його словами, Ірпіньводоканал повністю запустив водопостачання у всю систему Бучі, але через відсутність електроенергії вода поки що є тільки там, де будинки розміщені нижче водопровідних мереж.

Тимошенко додав, що у Бучі частково вдалося повернути мобільний зв'язок.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Українська армія звільнила населені пункти Київської, Чернігівської та Сумської областей від російських загарбників, після чого були виявлені наслідки воєнних злочинів російських військ і масові похованні закатованих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-