Поліція розслідує майже 2,5 тисячі справ за фактами злочинів рашистів на Київщині

Поліція розслідує майже 2,5 тисячі справ за фактами злочинів рашистів на Київщині

Укрінформ
У Київській області за фактами злочинів російських військових на тимчасово захоплених ними територіях України порушено близько 2500 кримінальних проваджень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Артур Добросердов у коментарі журналістам.

Зокрема, 21 квітня слідчі Нацполіції розпочали фіксацію злочинів російських загарбників проти цивільного населення у селі Бервиця Броварського району.

Правоохоронці встановлюють осіб, постраждалих від загарбників, збирають інформацію про вбивства та про осіб, які зазнали насильства, фіксують руйнування будинків, крадіжки.

«На сьогодні у селі Бервиця є більше 130 свідків, 30 заяв про руйнування будинків, дуже багато заяв про крадіжки. Є два факти загибелі місцевих жителів. Вбили чоловіка, який охороняв сільськогосподарську техніку. Іншого вбили, бо російським солдатам здалося, що він рахував їхню техніку. Буде ексгумація і відповідна перевірка», - сказав Добросердов.

Читайте також: У Бородянці під час слідчих дій виявили дев'ять поховань мирних жителів – Генпрокурор

Загалом, за його словами, в Україні порушено близько 8 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів російських військових на тимчасово захоплених територіях. З них найбільше - на Київщині. Для розслідувань направлено додаткові сили поліції із західних та центральних регіонів України.

Як повідомлялося, за даними Президента Володимира Зеленського, станом на 21 квітня відомо про 1126 українців, з них 40 дітей, убитих російськими військами у Київській області.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-