Крилаті ракети рф вдарили по острову Хортиця

Крилаті ракети рф вдарили по острову Хортиця

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі крилаті ракети, випущені вдень 21 квітня армією рф, вдарили по острову Хортиця.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької ОВА. передає Укрінформ.

"Сьогодні, 21 квітня 2022 року, о 12.45 російська армія запустила крилату ракету по Запоріжжю. Вона впала на острів Хортиця в районі мосту Преображенського. У той час залізничним полотном мосту рухався евакуаційний потяг Запоріжжя-Львів, в якому вибуховою хвилею вибило вікна чотирьох вагонів. Також вилетіли вікна автівок, які рухалися мостом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Запоріжжі внаслідок ракетного удару рф поранені восьмеро людей

В ОВА зазначають, що о 13.30 росіяни завдали другий удар ракетою - яка також влучила в острів Хортиця. Внаслідок нього пошкоджена будівля санаторію-профілакторію одного з підприємств. Постраждало 8 громадян.

"Ворог цілився в саме серце України - святу Хортицю, яка була свідком багатьох воєн, чиї тисячолітні скелі можуть розповісти про міць і звитягу, непереможну силу наших воїнів. Хортиця споконвіку боронила Запорожжя, а ми - боронитимемо Хортицю!" - наголосили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, за фактом ракетного обстрілу Запоріжжя 21 квітня розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-