Зараз відомо про 1126 загиблих від рук росіян на Київщині – Зеленський

Зараз відомо про 1126 загиблих від рук росіян на Київщині – Зеленський

Укрінформ
Станом на 21 квітня відомо про 1126 українців, у тому числі 40 дітей, убитих російськими військами у Київській області.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відезверненні до парламенту Португалії, яке транслювалося в ефірі єдиного інформаційного марафону, повідомляє Укрінформ.

«Тільки в одній лише Київській області, і це станом на сьогодні, бо ще не всі поховання знайдені, було вбито окупантами 1126 українців, із них 40 дітей», - сказав глава держави.

Водночас він наголосив, що в Чернігівській, Сумській, Харківській та інших областях України, куди зайшли російські війська, вони влаштували таке ж пекло, як і в Бородянці чи Бучі.

«Один лише приклад. У селі Ягідне на Чернігівщині окупанти зігнали всіх мешканців села у підвал школи і тримали там тижнями. Це – невелика сільська школа, невеликий підвал, у якому лише від задухи померли близько 10 людей. Наймолодшій дитині у підвалі було 3 місяці, а найстаршій людині – 93 роки. Усього у підвалі було близько 400 людей. Більше трьох тижнів днями і ночами їм забороняли вийти з підвалу навіть у туалет, а коли люди просили вийти за одягом для малечі, окупанти вимагали, щоб вони заспівали російський державний гімн. Так російській військові розважалися і таку безкарність відчували», - розповів Зеленський.

Читайте також: За 57 днів повномасштабної війни ЗСУ звільнили понад тисячу населених пунктів - Зеленський

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-