У Маріуполі чекають в черзі на евакуацію понад 200 мирних жителів – мер

У Маріуполі чекають в черзі на евакуацію понад 200 мирних жителів – мер

Відео
Укрінформ
У заблокованому Маріуполі в четвер чекали в черзі на евакуацію понад 200 людей, але вчасно автобуси не прибули, жителі залишилися чекати.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми проголошували, що сьогодні буде розпочата евакуація, визначили, де це буде. Сьогодні було визначене Порт-сіті, це така крапочка на мапі нашого Маріуполя. Люди зібралися, а це більше 200 маріупольців, і чекають на цю евакуацію. Вони зібралися, але буде, чи не буде… Ми запросили 22 автобуси, які би мали приїхати ще о 14.00. Автобусів нема, але чекаємо», - сказав мер.

Він розповів, що до людей, які чекали автобуси на евакуацію, хтось підійшов і сказав, що буде якийсь особистий підхід до тих, хто має евакуйовуватися. «То казали, що тільки жінки з дітьми, потім - жінки без дітей і літні люди. Така черга вже вишикувалась, чекають на евакуацію, але автобусів, на жаль, станом на 15.05 не бачили в тій точці, яку ми визначили», - зазначив Бойченко.

Раніше він повідомив, що ті 80 маріупольців, яким вдалося виїхали 20 квітня з Маріуполя, переночували у Бердянську, та вже прямують по території, контрольованій українською владою до Запоріжжя.

Читайте також: Дізнатися про евакуацію з Маріуполя можна на середніх частотах українського радіо - міськрада

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом з 24 лютого евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних продовжуються.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-