Евакуйовані 80 маріупольців вже їдуть до Запоріжжя по контрольованій українською владою території - Бойченко

Евакуйовані 80 маріупольців вже їдуть до Запоріжжя по контрольованій українською владою території - Бойченко

Відео
Укрінформ
Евакуйовані 80 мешканців із заблокованого Маріуполя вже на чотирьох автобусах їдуть до Запоріжжя по території, контрольованій українською владою.

Про це заявив Маріупольський міській голова Вадим Бойченко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Чотири автобуси вирушили… Вони довго їхали, ночували у Бердянську і сьогодні вже доїхали до такої крапочки на карті – до Василівки, там їх вже передали до влади України і зараз вони рухаються до Запоріжжя. Ці чотири автобуса, це не багато, але це життя людей, це 80 маріупольців, які потрапили вже на підконтрольну територію нашої держави. Ми цьому радіємо, бо врятували ще 80 маріупольців», - сказав Бойченко.

Він розповів, що була домовленість про велику кількість жителів міста Маріуполя, які мали намір евакуюватися 20 квітня. Росіяни призначили місця збору. До цього місця вчора під'їхали лише сім автобусів для евакуації. Але через те, що почався бій, обстріли, багато людей не ризикнули їхати і повернулися. Тож із семи вирушили лише чотири автобуси.

«Люди прийшли на цю крапочку, яку було визначено для збору на евакуацію, і в цей час почався бій, лунали залпи зброї, танки вривалися. І тому налякані люди приймали рішення особисто кожен для себе – чи їхати, чи не їхати. На жаль, багато прийняли рішення залишатися у місті, бо вважали, що буде небезпечно і буде погроза їх особистому життю», - пояснив мер.

Він нагадав, що загалом з 13 березня, коли з'явилася можливість виїжджати на власному транспорті із заблокованого Маріуполя, евакуювалися понад 100 тисяч мешканців.

Читайте також: Берлін намагається умовити кремль відкрити гуманітарні коридори для Маріуполя – Бербок

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Спроби евакуювати цивільних продовжуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-