У заблокованому Маріуполі помер його почесний житель – письменник і краєзнавець Сергій Буров

У заблокованому Маріуполі помер його почесний житель – письменник і краєзнавець Сергій Буров

Укрінформ
У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі помер його почесний житель – письменник, історик, краєзнавець, кінематографіст Сергій Буров, якому було 84 роки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада і опублікувала його фотографію.

«У Маріуполі померла людина-легенда Сергій Буров. Почесний громадянин міста, історик, краєзнавець, письменник, кінематографіст. Сергій Давидович присвятив своє життя історії рідного Маріуполя. Він жив Маріуполем і помер разом із ним. В окупованому та обстрілюваному. Де не тільки знищують будинки, що пережили дві світові війни, а й історію та культуру нашого міста», - йдеться у повідомленні.

Сергій Буров (народився3.07.1937 р) - почесний житель Маріуполя, письменник і автор багаторічного циклу передач «Маріуполь. Минуле», який нараховує близько тисячі випусків. Це справжній телевізійний літопис, який включає в себе оповіді про видатних маріупольців, митців, літераторів, музикантів та про різні історичні періоди, які бачили вулиці Маріуполя.

Читайте також: У підвалі Маріуполя померла 91-річна жінка, яка пережила Голокост

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. Місто продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, та мотострілки.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-