Данія допоможе Україні з відновленням водопостачання у постраждалих від війни регіонах

Данія допоможе Україні з відновленням водопостачання у постраждалих від війни регіонах

Укрінформ
Провідна данська компанія надасть обладнання систем водопостачання та водовідведення постраждалим унаслідок бойових дій регіонам.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону, передає Укрінформ.

«За сприяння посольства Данії в Україні, компанія Aarsleff погодилась на пропозицію Міністерства розвитку громад та територій України придбати обладнання систем водопостачання та водовідведення для постраждалих регіонів. Це обладнання необхідне для якнайшвидшого забезпечення відновлення критичної інфраструктури водопостачання, насамперед Харківської, Сумської, Донецької та інших областей, що постраждали внаслідок бойових дій», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обладнання на загальну суму понад 400 тис. євро буде поставлено двома партіями.

Читайте також: Рашисти знищили 30% інфраструктури України, збитки $100 мільярдів - Кубраков

Перша партія вже прибула 19 квітня до Вінниці.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів спрямував 1 млрд грн на першочергове відновлення інфраструктури у визволених містах і селах. За попередніми даними Мінрегіону, російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків. Вже розпочався процес обстеження зруйнованих і пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель і споруд, аби визначити, чи можлива їх подальша експлуатація, відновлювальні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-