У Бердичеві демонтували обеліск учасникам громадянської війни

У Бердичеві демонтували обеліск учасникам громадянської війни

Фото
Укрінформ
У місті Бердичів на Житомирщині демонтували обеліск учасникам громадянської війни, який планували знести ще шість років тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Бердичівська міська рада.

"У місті демонтували обеліск учасникам громадянської війни, розташований біля Центрального універмагу. <...> У 2016 році, відповідно до законів про декомунізацію, в області прийняли рішення про демонтаж пам’ятника. Втім, у місті, обґрунтовуючи це певними процедурними моментами, обеліск залишили на місці. Мовляв, не на часі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Харкові звалили памятник Жукову

Зазначається, що з початком війни росії проти України міська влада оперативно вирішила всі процедурні питання щодо подальшої долі більшовицького символу.

Згідно з історичними відомостями, пам'ятник червоним щорсівцям, котрі загинули в боях за Бердичів із січовими стрільцями Симона Петлюри у березні 1919 року, було встановлено у 1927 році.

Читайте також: У Мукачеві перед ратушею демонтували радянський обеліск

Як повідомлялось, на Прикарпатті просять демонтувати дивізійну гармату, яка стоїть на постаменті у селі Незвисько Городенківської міськради.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-