У Мукачеві перед ратушею демонтували радянський обеліск

У Мукачеві перед ратушею демонтували радянський обеліск

Фото
Укрінформ
У Мукачеві з центра міста перед ратушею демонтували радянський обеліск, могили з останками радянських солдатів перезахоронять на центральному кладовищі.

Про це повідомляють у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"В Мукачеві з центральної частини міста демонтували радянський монумент. Йдеться про обеліск в центрі міста. Цей об’єкт сьогодні, 19 квітня, зранку демонтовано на виконання рішення виконавчого комітету «Про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва." - йдеться в повідомленні міськради.

У Мукачеві перед ратушею демонтували радянський обеліск / Фото: Мукачівська міська рада

Як повідомляють у міськраді щодо могил радянських солдатів біля обеліска - останки воїнів будуть перезахоронені. Роботи ліцензованими на такий тип робіт організаціями розпочнуться наступного тижня.

Читайте також: У Мукачеві демонтували пам'ятник радянському танку

Як пояснюють у міськраді, на виконання рішення сесії Мукачівської міської ради у 2016 році в місті відбулося загальноміське консультативне опитування. 76% мукачівців, які взяли участь у міському плебісциті, висловилися за перенесення з почестями поховань загиблих з центральної частини міста Мукачева на центральне кладовище міста.

Також у 2020 році в Мукачеві відкрили Меморіальний парк та монумент всім воїнам-захисникам. Там встановили монумент воїнам-захисникам – три кам’яні брили з хрестом посередині.

Раніше у квітні в Мукачеві демонтували погруддя Пушкіну та радянський танк з площі в центрі міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-