У Мукачеві демонтували пам'ятник Пушкіну

У Мукачеві демонтували пам'ятник Пушкіну

Укрінформ
У Мукачеві демонтували пам'ятник-погруддя російському поету Олександру Пушкіну та зняли меморіальну табличку зі школи, що носила його ім'я.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"В Мукачеві позбуваються російсько-імперського минулого - у місті було проведено демонтаж погруддя Пушкіну та меморіальної дошки із ЗОШ №1, що носила його ім'я. На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення. Це робиться з метою проведення заходів з дерусифікації у зв’язку з військовою агресією росії проти України." - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, забезпечити демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків доручено Управлінню міського господарства.

Читайте також: В Мукачеві перейменували вулицю Толстого на честь Героя України Андрія Літуна

Також комунальному підприємству доручено забезпечити їх зберігання.

Як повідомлялося, у Мукачеві перша школа відмовляться від присвоєного імені О. Пушкіна. Наразі управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради займається процедурою відмови від раніше присвоєного імені юридичної особи.

Раніше повідомлялося про те, що у Мукачеві прийняли рішення змінити усі назви вулиць, пов’язаних із російськими діячами. Пропонується назвати ці вулиці на честь загиблих героїв на російсько-українській війні, видатних діячів міста, області, країни.

На початку березня в Мукачеві перейменували вулицю Льва Толстого на честь Героя України Андрія Літуна. Відповідне рішення було прийнято на позачерговій сесії міської ради. Андрій Літун загинув на початку війни з Росією, 6 березня, був командиром 128-ї окремої закарпатської гірсько-штурмової бригади.

Фото: Фейсбук Мукачівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-