Кропивницький долучається до будівництва житла для переселенців

Кропивницький долучається до будівництва житла для переселенців

Укрінформ
Місто Кропивницький долучається до будівництва житла для переселенців. Для цього виділяють майже 43 га землі.

 Про це повідомляє Кропивницька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Кропивницький долучається до державної програми будівництва житла для переселенців. У міській раді визначилися із земельними ділянками, які можна відвести для новобудов – загалом близько 43 гектарів», - зазначають у Кропивницькій міськраді.

За їхньою інформацією, усі три потенційні будівельні майданчики мають необхідні інженерні мережі водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання. Найбільшу площу – 38,5 га виділяють на вулиці Генерала Жадова.

«Тут може вирости новий мікрорайон, у такому випадку доведеться також думати про розвиток соціальної інфраструктури: дитячого садочка, школи, закладу охорони здоров’я тощо», - додають у міськраді Кропивницького.

Читайте також: Через застосунок "Дія" уже подали майже 90 тисяч заяв про пошкоджене майно

У планах - зводити будинки типової конструкції заввишки 3-4 поверхи. У будівництві мають використовуватися конструкції і матеріали місцевого виробництва.

Зазначається, що зведення житла для переселенців здійснюватимуть в рамках державної «Програми з відновлення України», і Кропивницький стане одним із 11 обласних центрів, на території яких реалізують цю програму.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Львові для переселенців при допомозі польського уряду зводять модульні містечка, у вівторок 250 переселенців уже заселилися у перше таке містечко на 88 будинків, яке облаштували біля Стрийського парку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-