Люди, які евакуюються із зони бойових дій, можуть отримати допомогу в хабі Арени Львів

Люди, які евакуюються із зони бойових дій, можуть отримати допомогу в хабі Арени Львів

Укрінформ
Усі, хто евакуюється до Львова з регіонів, де тривають бойові дії чи обстріли, можуть отримати допомогу і тимчасовий прихисток у хабі, розгорнутому на Арені Львів.

Про це розповів на пресконференції в Укрінформі заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

Читайте також: «Шахтар» допомагає «Арені Львів» приймати переселенців

“У нас фактично з перших днів розгорнуто хаб на території Арени Львів, він удосконалюється, ми намагаємося його зробити максимально зручним для людей, які там є зараз. Це те місце, де можна перебувати в короткостроковому форматі — з тим, щоб або далі рухатися до західного кордону, або залишатися і розміщуватися на території області. Сьогодні ми також очікуємо два потяги, що везуть людей з Донецької області. Звідти людей забирають автобусами-шатлами і довозять на Арену-Львів, де вони мають можливість відпочити, поїсти, дочекатися родичів чи знайомих і прийняти якесь рішення, що їм робити далі”, - розповів Загайний.

Він також додав, що місцева влада спільно з громадськими активістами та волонтерами організовує і доїзд людей, особливо мам з малолітніми дітьми, зі Львова до кордону - до одного з шести переходів. Цим, за словами Загайного, опікується і низка громадських організацій — польських, англійських та італійських.

Читайте також: Польський прем'єр відкрив модульне містечко у Львові

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Львові для переселенців при допомозі польського уряду зводять модульні містечка, у вівторок 250 переселенців уже заселилися у перше таке містечко на 88 будинків, яке облаштували біля Стрийського парку.

Люди, які вирішують рухатися далі на захід, отримують допомогу та сприяння при перетині кордону.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), станом на 8 квітня, 4,44 млн громадян України виїхали за межі країни з початку російського вторгнення. Основними напрямками перетину кордону залишаються пункти пропуску в Львівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-