Голова Херсонської ОВА запевнив, що місцеві мешканці отримають зарплати та соцвиплати

Голова Херсонської ОВА запевнив, що місцеві мешканці отримають зарплати та соцвиплати

Укрінформ
Соціальні виплати, зарплати бюджетникам на деокупованій та на тимчасово окупованій території Херсонщини йдуть.

Про це в інтерв’ю для проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

“На деокупованих територіях усе це буде виплачено: пенсії, зарплати людям, але навіть на всій окупованій території були розмови, що припинені виплати (дитячі, зарплати), тепер ці виплати йдуть”, - сказав Лагута.

Державне казначейство, яке переведене та працює у Кіровоградській області, у місті Кропивницькому, здійснює свою роботу та проводить усі виплати, зазначив Лагута.

Читайте також: Херсон не здається, тримає оборону – мер

Як повідомляв Укрінформ, мер тимчасово захопленого російськими окупантами Херсона Ігор Колихаєв просив розблокувати проплати, інакше у місті припиниться життя, і це буде перший крок до появи «хнр». Пізніше в ОВА запевнили, що питання з казначейством щодо соціальних виплат населенню і заробітних плат для працівників бюджетної сфери Херсонщини вирішене.

Як зазначає перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада область «кинула». Кримський сценарій в Херсонській області не пройшов, а тому ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає активістів, а також усіма силами намагається «сформувати лояльне до них ставлення та громадську думку».

Читайте також: На Херсонщині рашисти «підкуповують» людей простроченою гуманітаркою та сумнівними ліками

На Херсонщині жителі проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей. Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-