На Луганщині без «режиму тиші» сьогодні спробують евакуювати людей із п’яти міст

На Луганщині без «режиму тиші» сьогодні спробують евакуювати людей із п’яти міст

Укрінформ
На Луганщині без «режиму тиші» буде чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«У «режимі тиші» росіяни вкотре відповіли відмовою. Декілька діб евакуація відбувається при відсутності «гуманітарних коридорів» та під нестихаючим вогнем російської армії. 20 квітня буде чергова спроба врятувати людей зі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної», - написав очільник області.

Він зазначив, що ситуація ускладнюється щогодини, тому треба евакуюватися.

Читайте також: рф бреше, що Україна протидіє евакуації людей з «Азовсталі» у Маріуполі - РНБО

«Ми відправляємо автобус та гуманітарку, до прикладу, в Попасну і не впевнені, чи дістануться вони до місця призначення. Продукти харчування майже ніде купити, як і медикаменти. Евакуюйтесь і вмовляйте рідних – може настати день, коли ми не зможемо доставити ліки і їжу», - написав очільник області.

Він закликав мешканців, які залишилися у регіоні, йти до евакуаційного транспорту і евакуюватися. Гайдай запевнив жителів, що всіх зустрінуть – у Дніпрі чи в Ужгороді, Чернівцях чи Кропивницькому – і допоможуть з усім.

«Мати дах над головою, спокій, харчування та грошову допомогу від держави і неурядових організацій – це, звісно, не рідний дім, але краще, ніж по 24-години на добу перебувати у бомбосховищі і чекати на російський снаряд. Автобуси прямують до місць зборів», - зазначив Гайдай та перерахував шість місць збору.

Читайте також: Укрзалізниця призначила на сьогодні сім евакуаційних рейсів

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні на 19 квітня залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Із Луганщини без гуманітарних коридорів і без «режиму тиші» 19 квітня вдалося евакуювати понад 100 мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-