На Одещині почали ремонт дороги у напрямку дунайських портів

На Одещині почали ремонт дороги у напрямку дунайських портів

Фото
Укрінформ
Служба автомобільних доріг в Одеській області розпочала ремонт ділянки дороги Н-33, що забезпечить проїзд великовантажних автомобілів з Одеси до українських портів на Дунаї та розвантажить трасу «Одеса-Рені».

Про це повідомляє пресслужба облавтодору, передає Укрінформу.

«Розпочали відновлення найбільш зруйнованої ділянки дороги Н-33 «Одеса – Білгород – Дністровський – Монаші» на 98-104 кілометрах. Ділянка протяжністю 6 кілометрів з’єднує села Розкішне та Монаші у Білгород-Дністровському районі», - йдеться у повідомленні.

Ремонт дороги в напрямку дунайських портів на Одещині/Фото: Облавтодор Одещини, Facebook

Зазначається, що Служба автомобільних доріг в Одеській області здійснить аварійний ремонт ділянки дороги Н-33 за рахунок експлуатаційного утримання.

У облавтодорі уточнили, що цього року планували розпочати «повноцінний ремонт і реконструкцію цієї ділянки дороги. Проєктні роботи були вже на фінальній стадії, але вторгнення окупантів на наші землі поставило під сумнів завершення проєктні робіт». Наразі проєктні роботи з реконструкції дороги Н-33 знаходяться на паузі.

Нині будівельники розпочали ремонт на аварійній ділянці, що дасть змогу забезпечити «тимчасовий, але якісний проїзд» транспорту.

Читайте також: Зруйновані мости та дороги: в ОП розповіли про наслідки вторгнення рф на Чернігівщині

Після завершення воєнних дій відновляться проєктні роботи та розпочнуться ремонтні роботи з реконструкції ділянки, які передбачатимуть укріплення основи, два шари асфальтобетону та розширення проїзної частини дороги.

Як повідомлялося, в умовах повномасштабної воєнної агресії російської федерації проти України обробка суден і відправка вантажів практично неможлива у морських портах Чорного та Азовського морів. Тому Мінінфраструктури перенаправлятиме потоки вантажів з Одеси до морських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-