У Дергачах під Харковом відновили газопостачання

У Дергачах під Харковом відновили газопостачання

Укрінформ
У м. Дергачі, що неподалік Харкова і знаходиться під обстрілами від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, відновили газопостачання.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«На сьогодні вдалося відновити газопостачання в Дергачах. Також газовики провели ремонт раніше пошкоджених комунікацій у двох селах громади», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за останні кілька діб відновлено газопостачання для близько 3 тисяч харків'ян.

За даними ОВА, наразі без газу залишаються мешканці районів, де тривають активні бойові дії, що ускладнює проведення відновлювальних робіт. Зокрема, ворог вщент знищив декілька об’єктів критичної інфраструктури.

«Перш ніж повністю поновити газопостачання, фахівцям необхідно провести великий комплекс робіт з відбудови цих споруд. Ситуацію ускладнюють безперервні обстріли та неможливість проїхати до місць пошкодження», - зауважили в департаменті ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу.

Фахівці Харківгазу та Харківміськгазу продовжують ремонтувати мережі, що були пошкоджені внаслідок обстрілів військами рф.

Читайте також: Біля Авдіївки від ворожих обстрілів перебитий газогін

Як повідомляв Укрінформ, м. Дергачі щоденно обстрілюють із захопленого росіянами смт Козача Лопань. Тимчасово захопленими залишаються Козачолопанський, Токарівський, Проходівський, Русько-Лозівський старостати та Цупівка Прудянського округу Дергачівської громади. Доставити туди гуманітарну допомогу загарбники не дають можливості. Із Дергачів уже виїхало дві третини жителів і виїзд населення продовжується.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-