На Луганщині знеструмлені 215 населених пунктів через пошкодження загарбниками високовольтної лінії

На Луганщині знеструмлені 215 населених пунктів через пошкодження загарбниками високовольтної лінії

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники пошкодили високовольтну лінію, в результаті чого знеструмлені 215 населених пунктів, світло зникло майже по всій області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Росіянами пошкоджено високовольтну лінію…Ситуація критична – світло зникло майже по всій області. За приблизними підрахунками, у 215 населених пунктах. Це і міста, і села. Кількість знеструмлених абонентів унаслідок обстрілу росіянами високовольтної лінії електропередачі напругою 300 кВ з’ясовується», - написав очільник області.

Він зазначив, що від загальної кількості відключених газорозподільних станцій по всій країні понад 60% припадають на Донецьку та Луганську області.

Основна причина зупинки цих ГРС – пошкодження газорозподільних мереж через обстріли та складнощі з доступом до об’єктів через активні бойові дії, констатував Гайдай.

Читайте також: З Луганщини не виїхали ще 70 тисяч людей: Гайдай каже, що евакуація буде і без «режиму тиші»

Як повідомлялося, почалася друга фаза повномасштабної російсько-української війни. Очікується, що битва на сході України буде головною в другій фазі цієї війни.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-