У Стоянці відкрили міст і розблокували трасу Київ-Житомир

У Стоянці відкрили міст і розблокували трасу Київ-Житомир

Фото, відео
Укрінформ
У селі Стоянка Києво-Святошинського району відкрили тимчасовий міст, що дозволило розблокувати рух транспорту між Києвом і Житомиром.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тимчасовий міст у Стоянці відкрито. Розблоковано рух між Києвом та Житомиром. Працюємо 24/7, щоб усі змогли якнайшвидше повернутись додому», - зазначив Тимошенко.

Водночас міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці поінформував, що зранку поблизу Стоянки автівки рушили новозбудованою тимчасовою переправою через річку Ірпінь, працює вона й у напрямку Житомира і Києва.

«Це один з тих напрямків, де критично важливо було швидко відновити транспортний зв'язок, адже ще в перші дні російського вторгнення міст підірвали, й сполучення зі столицею було розірвано», - пояснив він.

За словами міністра, практично з перших днів після звільнення Київщини Укравтодор розпочав працювати на критично важливих об'єктах.

Читайте також: На Київщині триває генеральне прибирання шляхопроводів

Кубраков підкреслив, що пріоритетною в регіоні стала Житомирська траса, де не лише зруйнована інфраструктура, але й сама траса була полем битви, тому оперативно почали розчищати трасу і паралельно будувати тимчасову об'їзну дорогу.

«У кооперації з військовими за 13 днів звели тимчасову білощебеневу дорогу з переправою через річку Ірпінь та встановили дорожні знаки. Дорогою можуть користуватись переважно легкові та маловантажні авто. Тому великоваговий транспорт поки буде користуватись уже наявними обхідними шляхами», - наголосив Кубраков.

Він додав, що це тимчасове рішення, й паралельно ведуться роботи з демонтажу зруйнованого мосту, а за кілька місяців планується побудувати та відкрити один проїзд новим мостом на трасі М-06.

2 квітня ЗСУ звільнили Київщину від російських загарбників.

Фото: Фейсбук Олександра Кубракова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-