Маленька дочка захисниці Маріуполя Аліса просить, щоб її евакуювали

Маленька дочка захисниці Маріуполя Аліса просить, щоб її евакуювали

Відео
Укрінформ
Маленька Аліса, донька жінки-медика, вже понад 50 днів перебуває в одному з бункерів "Азовсталі" в Маріуполі, дівчинка просить евакуювати її з міста.

Відповідне фото і відео та звернення про допомогу захисники Маріуполя надали редакції 24 каналу, передає Укрінформ.

На відео маленька дівчинка розповідає, що її звати Аліса і вона перебуває у бункері.

“Хочу, щоб мене евакуювали”, – каже Аліса.

У Маріуполі, який блокують російські загарбники, все ще залишається багато мирних українців. Вони опинилися у пастці та просять врятувати їх.

Мама маленької Аліси - медик, вона захищає місто. Дівчинка, так само як і сім'ї військових та сотні цивільних, вже понад 50 днів перебуває в одному з бункерів "Азовсталі" в повністю блокованому Маріуполі. У полоні росіян перебувають і діти, і люди похилого віку.

"Подивіться в її очі. Очі, сповнені надії. Уявіть, як її світле ніжне волосся розвіюється від морського вітру. Уявіть, як під весняними теплими променями сонця вона зараз мала б бігати та сміятися. Хіба наші діти заслуговують на те, що зараз з ними відбувається?" – говорять захисники.

Військові, які боронять від ворога Маріуполь, зазначають, що після того, як загарбники спеціально вгатили по Драмтеатру, де ховалися понад 1 000 мирних жителів, та після їхніх атак по пологовому будинку, люди бояться евакуйовуватися, бо не вірять окупантам.

“Без гарантій світової спільноти, без підтримки міжнародних дипломатів – цивільне населення, наші діти будуть гинути й далі. У блокованому Маріуполі, у підвалах "Азовсталі", – наголошують захисники.

Вони закликають світ прокинутися заради майбутнього дітей.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники заявили, що з 18 квітня остаточно закриють Маріуполь на в’їзд і виїзд і заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.

Читайте також: росіяни вивезли з Маріуполя до п'яти тисяч дітей - Зеленський

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-