Псевдокерівнику захопленої рф Нової Каховки повідомили підозру

Псевдокерівнику захопленої рф Нової Каховки повідомили підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності псевдокерівнику захопленої рф Нової Каховки.

Про це пресслужба Офісу генерального прокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«​​За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю міста Києва у колабораційній діяльності (ч. 1, 5 ст. 111-1 КК України)», - уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану 2 квітня 2022 прийняв пропозицію співпраці від представників збройних сил рф та був проголошений керівником тимчасово-цивільної адміністрації міста Нова Каховка Херсонської області.

«У подальшому чоловік неодноразово публічно закликав жителів населеного пункту до співпраці зі збройними силами держави-агресора. У своїх соціальних мережах він зазначив про необхідність налагодження зв’язків з державою-агресором та публічно заперечував необхідність надання місцевому населенню гуманітарної допомоги від української влади», - поінформували у відомстві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту захисту національної державності СБУ.

Читайте також: Евакуація з Бердянська не відбулася - загарбники не пропустили колону автобусів

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру жителю Бердянська Запорізької області, який погодився з пропозицією російських загарбників та добровільно взяв на себе виконання обов’язків "мера".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-