У селі Литвинівка на Київщині стався вибух у закинутому приміщенні, один підліток травмувався

У селі Литвинівка на Київщині стався вибух у закинутому приміщенні, один підліток травмувався

Укрінформ
У Литвинівці Київської області у закинутому приміщення, куди пішли гуляти діти, стався вибух. Один з дітей травмований.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У селі Литвинівка Київської області підлітки пішли гуляти до закинутого приміщення. Тільки-но 17-річний юнак відчинив двері, як стався вибух. На щастя, всі хлопці вижили. Один із потерпілих отримав травми голови, проте госпіталізації не потребував», - повідомила Денісова.

Вона також навела інші випадки щодо загибелі і травмувань дітей в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну і уточнила, що такі дії російських військ є прямим порушенням основоположних прав дітей – права на життя та охорону здоров’я, гарантованих кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

Читайте також: Біля Харкова під час розмінування загинули троє саперів, четверо - тяжко поранені

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав дитини в Україні», - заявила вона.

Як повідомлялося, в Офісі Генпрокурора поінформували, що внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні загинули 202 дитини, більше 560 - постраждали.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-