На Донеччині та Луганщині залишаються близько 500 паліативних хворих – ОП

На Донеччині та Луганщині залишаються близько 500 паліативних хворих – ОП

Укрінформ
У Донецькій та Луганській областях залишаються близько 500 людей з паліативними хворобами, які потребують перевезення в більш безпечні регіони.

Про це повідомила радниця заступника голови Офісу Президента Олена Симоненко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«До 500 людей із паліативними хворобами у Донецькій, Луганській областях сьогодні ще потребують того, щоб ми знайшли можливість доставити їх (у безпечне місце - ред.)», - наголосила вона. 

За словами Симоненко, евакуація людей з інвалідністю спочатку здійснюється до Дніпропетровської області, де вони перебувають кілька днів, а потім продовжується до західних областей України або за кордон.

Читайте також: На Луганщині зараз залишається ще близько 70 тисяч мирного населення - Гайдай

Представниця ОП уточнила, що за аналогічною процедурою відбувається транспортування поранених під час бойових дій українських військових.

"Лікарні Дніпропетровської та Запорізької областей переповнені постраждалими, тому влада працює над організацією перевезення людей на захід держави", - додала Симоненко.

Як повідомлялося, військово-політичне керівництво України найближчим часом очікує загострення воєнної ситуації на Донеччині та Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-