Через війну з Охтирки виїхали близько половини жителів, мер просить поки не вертатися

Через війну з Охтирки виїхали близько половини жителів, мер просить поки не вертатися

Укрінформ
Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації до України з Охтирки Сумської області евакуювалось близько 50% місцевого населення.

Про це розповів мер міста Павло Кузьменко в інтерв’ю Укрінформу.

«У перші дні (війни – ред.) ми вивезли десятки тисяч людей, орієнтовно 50% населення міста виїхали. Загалом кількість населення у нас становить 48 тисяч, то залишилося тисяч 20», - зазначив він.

Кузьменко переконаний, що, попри витіснення з території Сумщини російських військ, охтирчанам варто почекати з поверненням до міста.

Читайте також: У селі на Сумщині, де були російські військові, знайшли зарин — мер Тростянця

«Війна не закінчилася, і їхати додому, якщо є можливість залишатися у більш безпечних районах, немає сенсу. Ми не знаємо, що буде далі, але точно знаємо, що такого ресурсу, як на початку, коли ми всі мобілізувалися і допомогли один одному виїхати, не буде». – підкреслив міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння Охтирці почесної відзнаки «Місто-герой» за спротив російським загарбникам. Таких міст в Україні нині десять.

Читайте також: Сумщину сьогодні обстріляли з території росії - голова ОВА

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-