У селі на Сумщині, де були російські військові, знайшли зарин — мер Тростянця

У селі на Сумщині, де були російські військові, знайшли зарин — мер Тростянця

Укрінформ
Після перебування російських військових на Сумщині у селі Білка було виявлено залишки хімічної зброї — зарин та інші речовини.

Про це мер Тростянця Юрій Бова сказав в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

“Ми знайшли у селі Білка залишки хімічної зброї — це зарин та інші речовини. Виявили ампули. Зараз цим займається Служба безпеки України. Можливо, цією хімічною речовиною окупанти хотіли бити чи по Києву, чи по Полтаві, чи по інших містах”, - сказав міський голова Тростянця.

Він також зазначив, що за місяць, що окупанти перебували у Тростянці, вони розставили багато своїх розтяжок, заміновано чимало кладовищ, лісопосадок, паркових зон, адміністративних об’єктів.

Читайте також: Світ має бути готовим до застосування росією ядерної зброї - Зеленський

У Тростянці над розмінуванням щоденно працюють дві групи: одна із ДСНС, інша — з військових. Вони щодня розміновують нові ділянки, але все одно ще залишаються небезпечні місця, деякі поля просто всіяні вибухонебезпечними предметами.

Як повідомлялося, 11 квітня бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА. Постраждало троє людей. У них спостерігалася дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

Читайте також: Німеччина пропонує допомогу у розслідуванні можливого застосування росією хімзброї в Україні

Секретаріат Організації із заборони хімічної зброї висловив стурбованість повідомленнями щодо застосування хімічної зброї у Маріуполі, а також інформацією про обстріли хімічних заводів на території України.

Матеріали захисту проти хімічної атаки Україні, зокрема, надала Німеччина, яка також виявила готовність долучитися до розслідування імовірного застосування такої зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-